Bun venit pe site-ul Primariei Poiana Vadului judetul Alba!

Galerie Foto / Video

Prof.univ.dr.GHEORGHE BELEIU – BIOGRAFIE

Prof.univ.dr.GHEORGHE BELEIU s-a nascut in 13 septembrie 1943 in comuna Poiana Vadului din judetul ALBA, intr-o familie modesta cu 7 copii.
A copilarit in satul natal unde a urmat si cursurile scolii elementare. Cursurile liceale le-a urmat la liceul din Baia de Aries, absolvind in 1962.
Intre anii 1962-1967 a urmat cursurile Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti, fiind seful promotiei 1967.    La repartitie a ales sa ramana in Bucuresti.
A urmat stagiul militar, iar in anul 1968 s-a casatorit cu Elena, avand impreuna pe unicul lor fiu, GHEORGHE IUSTIN.
Dupa satisfacerea stagiului militar si-a inceput cariera profesionala la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti fiind asistent, lector, conferentiar si apoi profesor universitar. In anul 1987 a sustinut teza de doctorat in Drept Civil, devenind doctor in drept.
In bogata sa activitate, a fost autorul mai multor cursuri de Drept Civil si a colaborat la reviste de specialitate.
Pe langa activitatea sa didactica, a desfasurat activitatea de arbitraj la Curtea de Arbitraj International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei, fiind arbitru si supraarbitru.
Incepand din 1990 si-a inceput cariera de avocat si a continuat activitatea didactica la mai multe facultati din Bucuresti si din tara.
El a reusit sa implineasca unul din marile visuri ale lui Avram Iancu, respectiv sa ctitoreasca o scoala de inalte studii juridice cat mai aproape de Muntii Apuseni. Asa a luat fiinta prima Facutate de Drept din Alba Iulia in cadrul Fundatiei Universitare AISTEDA Bucuresti,  unde a indeplinit functia de decan pana in ultima clipa a vietii.
Prosefor de exceptie, s-a bucurat atat de stima colegilor cat si simpatia studentilor.

EVENIMENT

In memoria Prof. univ. dr. GHEORGHE BELEIU,  duminica 27 aprilie 2014 incepand cu ora 1300   va avea loc un parastas la Biserica Ortodoxa Poiana Vadului, iar dupa parastas va avea loc ceremonia de schimbare a denumirii Scolii generale cu clasele I-VIII Poiana Vadului in Scoala generala prof. univ. dr. GHEORGHE BELEIU Poiana Vadului.

Comments are closed.